Організація освітнього процесу в ліцеї
КУХАР – ЦЕ ПРЕСТИЖНО!
Цікава та захоплююча професія для тих, хто любить готувати їжу, експериментувати з різними інгредієнтами, фантазувати над стравами і прикрашати їх. Сьогодні професія кухаря – одна з найактуальніших на ринку праці. Особливий інтерес вона викликає в учнів загальноосвітніх навчальних закладів, які поповнюють ряди ліцеїстів. Тому ліцей приділяє особливу увагу підготовці фахівців цієї професії і гостинно запрошує всіх опанувати ази кухарського мистецтва. І хто знає, можливо, у недалекому майбутньому шедеври кулінарного мистецтва наших випускників стануть популярними у найпрестижніших ресторанах Європи…
Виробниче навчання проходить у сучасних лабораторіях, оснащених необхідним інвентарем, обладнанням, устаткуванням і посудом для роботи кухаря. Під час занять учні під керівництвом майстра виробничого навчання вчаться готувати страви, оцінювати, демонструвати і подавати їх.
Учні, які навчаються за даною професією, є постійними учасниками обласних та республіканських конкурсів. Свої вміння й навички вдосконалюють на конкурсах фахової майстерності.
Традиційними в ліцеї стали зустрічі з випускниками, а нині – працівниками столичних кав’ярень, ресторанів, кафе, які проводять майстер-класи з кухарської справи для учнів навчального закладу.
Також буде корисно
Історія виникнення професії
Першим кухарем в історії людства став первісний мисливець, випадково обсмаживши шматок своєї здобичі на багатті. Печерні люди, скуштувавши приготоване таким чином м’ясо, стали постійно смажити його на багатті. І досить скоро, методом «проб і помилок», з’ясували, що у когось мамонт …
Кваліфікаційна характеристика
Освітньо-кваліфікаційна характеристика професії «Кухар 3-го розряду» Повинен знати: види, властивості, кулінарне призначення та особливості обробки картоплі, овочів, грибів, м’яса, риби, птиці, дичини, круп, макаронних виробів і бобових, сиру, яєць, тіста, консервів, концентратів таінших продуктів, ознаки та органолептичні методи визначення їх …